feneley studio

IGthumb
HillHouse5
item7

About

item5

Hill House

Tunbridge Wells, Kent

We have completed a contemporary family home on the former site of 12 lock up garages in Tunbridge Wells.

The five-bedroom house consists two-wings linked by a single-storey family room which overlooks a linear walled garden.

The ‘split-house’ concept responds to the form and scale of the adjacent nineteenth century Coach House, reducing the massing that a single volume would present with a large family home.

Slender long format bricks with white mortar provide a play of scale and texture, that sit within a tree-lined streetscape.

Internally, a polished concrete floor flows throughout the ground floor, reflecting light and providing a robust finish. Two oiled-oak staircases lead to separate bedrooms wings above, where all ceilings follow the slate roof finish above.

Work

item4
item4a
item1a1
hw
hw1

Image courtesy of Trueplan

Image courtesy of Trueplan